De bieren van Emelisse

Maak kennis met de speciaalbieren van Emelisse. Ieder bier is gemaakt met de beste ingrediënten en met zorg en aandacht gebrouwen om zo voor een unieke smaaksensatie te zorgen!

Emelisse White Labels 2020
Barrel Aged serie

De bieren uit de Emelisse White Label Serie van 2020 maken na minimaal een jaar tijd op barrels te hebben gelegen hun opwachting! Er is dit jaar gekozen om vijf verschillende Emelisse bieren te combineren met vijf verschillende barrels, waardoor wij vijf (!) unieke White Labels zullen uitbrengen.

Emelisse Imperial Russian Stout Kilchoman BA (15th Anniversary)
Imperial Russian Stout 15% ABV

Ter ere van Emelisse’s 15e verjaardag hebben onze brouwers een IRS gebrouwen welke op Kilchoman whiskyvaten heeft gelegen. Deze exclusieve uitgave wordt gekenmerkt door hinten van walnoot, koffie en chocolade. Het barrel aging proces heeft ervoor gezorgd dat een combinatie van peatedness en zilt duidelijk te proeven is, wat zich uiteindelijk uit in een alcoholverwarmende afdronk.

Een alcoholpercentage van 15%, 15 uur lang gebrouwen met 15 soorten mouten. Barrel aged voor exact 15 weken.

   
   
   
   
   

Emelisse Pink Sister Kettle Sour
Sour 5,5% ABV

De Emelisse Pink Sister Kettle Sour is een zacht en verfrissende Kettle Sour gebrouwen met bosvruchten. Het royale gebruik van bosvruchten geeft dit bier een zoetzure smaak, perfect om de zonnige dagen door te komen.

   
   
   
   
   

Emelisse Yellow Brother Kettle Sour
Sour 5,5% ABV

Maak kennis met onze Emelisse Yellow Brother Kettle Sour. Dit bier is een gedryhopte Kettle Sour, dit proces heeft ervoor gezorgd dat het bier een grapefruitachtige smaak heeft.

   
   
   
   
   

Emelisse Sour Dark Ale Port Barrel Fermented
Sour 9% ABV

Onze Sour Dark Ale Port Barrel Fermented heeft 1,5 jaar gefermenteerd in portvaten, hierdoor is dit bier getransformeerd tot een heus pareltje. De heerlijke fruittonen van kers en rode bes nemen de overhand en geven het bier een zoetzure smaak. In de afdronk is een lichte hint van chocolade te vinden.

   
   
   
   
   

Emelisse Imperial Iced IPA
Eisbock 16% ABV

Als tegenhanger voor de populaire alcoholarme en alcoholvrije bieren presenteren we de Emelisse Imperial Iced IPA met 16% alcohol. 10 verschillende soorten granen en 16 verschillende hoppen. Freeze distilled en geëxtraheerd zorgen voor een zeer ge(s)laagde IPA.

   
   
   
   
   

Emelisse Decadence
Stout 10% ABV

Laat je verrassen door het prachtige samenspel van smeuïge nougat en geroosterde pecannoot in deze indrukwekkende stout van Emelisse. Wanneer smaken zo rijk worden, is het eigenlijk decadent…

   
   
   
   
   

Emelisse Liquorice Salty Bock
Bock 6,2% ABV

Waar zijn de Nederlanders naast bier, stroopwafels en kaas ook goed in? Zoute drop! Emelisse heeft een geweldig bockbier ontwikkeld met echte Hollandse zoute drop, de Liquorice Salty Bock.

   
   
   
   
   

Emelisse White Labels 2019
Barrel Aged serie

De serie van 2019 bestaat uit exclusieve bieren met verschillende hinten van bijvoorbeeld chocolade of koffie en smaken zoals mokka, rook en barbecue. Deze White Labels zijn barrel aged op rum, whisky en Tawny Port vaten. Eenmalig gebrouwen en eind 2019 leverbaar.

Emelisse Heavy Dirty Blonde
Natural Oak Barrel Aged 12,5% ABV

Een straffe smaakbeleving met een fors promillage. Zachter in de omgang dan je op het eerste gezicht zou verwachten en hartverwarmend in de afdronk. Zonder meer blond, maar intensief gerijpt op houten vaten die het een wat donkerder karakter geven.

   
   
   
   
   

Emelisse Red Hot Tripel
Tripel 8,5% ABV

Het prachtig samenspel tussen de vertrouwde rode biet en de kracht van chilipeper zorgen voor een bijzonder smakelijke en kleurrijke smeltkroes. Een bijtende dorstlesser, een thuiswedstrijd die je door de exotische inbreng toch op het verkeerde been zet.

   
   
   
   
   

Emelisse Session IPA
Session IPA 3,3% ABV

Een dorstlesser van niveau. Laag in alcohol, maar hoog in smaakbeleving wegens het uitdrukkelijke hop-karakter en prachtige moutsoorten. Daarmee is deze Session IPA zowel verfrissend als onderscheidend.

   
   
   
   
   

Emelisse White Labels 2018
Barrel Aged serie

Onze toppers, de Emelisse White Labels 2018! Een serie bieren met verschillende hinten van bijvoorbeeld koffie of rood fruit en smaken zoals rook, barbecue en mokka. De White Labels zijn zowel uitgebracht op zowel 33cl als 75cl flessen. 

Emelisse Barrel Finished (series)
Barrel Finished series

Een eenmalig receptuur dat nog een Barrel finishing touch heeft gekregen. Door het bier kort op barrels te leggen blijft de whisky/rum subtiel op de achtergrond.

Wist je dat het eerste biertje van deze serie goud heeft gewonnen? Een unieke smaaksensatie. 

Emelisse Blond IPA
India Pale Ale 5,8% ABV

Een bitter blond bier met heerlijk fruitige tonen uit Amerikaanse hoppen. Een echte dorstlesser en een mooie combinatie van blond bier en een IPA.

   
   
   
   
   

Emelisse DIPA
Double India Pale Ale 7,9% ABV

Een dubbele dosis hop zorgt voor een smaak explosie, en maakt deze IPA een echt voor de liefhebbers. Bitter fruitig, een mooi samen spel van mango en grapefruit.

   
   
   
   
   

Emelisse TIPA
Triple India Pale Ale 10,0% ABV

Een IPA is lekker, een Dubbel IPA is nog beter maar voor sommige kan het niet bitter genoeg zijn dus hier is hij dan de Triple IPA. Alles in de overtreffende trap.

   
   
   
   
   

Emelisse Smoked Rye IPA
Rye India Pale Ale 6,2% ABV

Een IPA gebrouwen met roggemout wat zorgt voor een volle body, daarnaast hebben we er gerookte mout en een grote hoeveelheid hop. Een avontuurlijk bier.

   
   
   
   
   

Emelisse BIPA
India Pale Ale 8,0% ABV

Een IPA met een twist, door een toevoeging van donker mouten op een bepaald punt in het proces wordt dit van nature blonde bier pik zwart. Puur hop en verfrissend.

   
   
   
   
   

Emelisse Barley Wine
Barley Wine 12,0% ABV

Een smaaksensatie die zijn weerga niet kent. Zo vol van smaak zit dit bier dat het zelfs stroperig van wordt. Een ultieme smaak beleving.

   
   
   
  
   

Emelisse Espresso Stout
Stout 9,5% ABV

Koffie lekker? Stout Lekker? Nu hoef je niet meer te kiezen. De gebrande smaak van espresso sluit perfect aan met de gebrande smaken uit de stout.

   
   
   
  
   

Emelisse Imperial Russian Stout
Imperial Russian Stout 11,0% ABV

Een gebrande choco/koffie achtige alcohol bom voor de bierdrinker die alles al kent. Fantastisch als afsluiter van heerlijk dinner. Dit bier is een waardig dessert vervanger.

   
   
   
  
   

Emelisse Forest Fruit Stout
Stout 5,5% ABV

Een vloeibaar toetje met alcohol, dat is de beste omschrijving voor dit bier. Een stout die smaakt alsof er een grote schep bosvruchten ijs in het glas is gegooid. Heerlijk voor de zoetekauw.