Emelisse White Labels 2019

De serie van 2019 bestaat uit exclusieve bieren met verschillende hinten van bijvoorbeeld chocolade of koffie en smaken zoals mokka, rook en barbecue. Deze White Labels zijn barrel aged op rum, whisky en Tawny Port vaten. Eenmalig gebrouwen en eind 2019 leverbaar. Naast de eerste drie White Labels, hebben we dit jaar drie keer een Barley Wine geaged op drie lichtingen Bowmore whiskyvaten. De brouwmeester laat hiermee zien dat deze bieren niet voor niets gelimiteerd zijn. Elke lichting barrels brengt zijn eigen nuances met zich mee en maken het bier echt uniek. Proef dit jaar dus de verschillen tussen de lichtingen en oordeel zelf!

Emelisse White Label
Imperial Russian Stout Islay Whisky BA Peated

2019 Nº 1 | Barrel Aged 12,6% ABV

Een rijke stout met smaken van mokka, koffie en drop. Geaged op Islay whiskyvaten, deze vaten geven het bier een mooie turfsmaak gepaard met een mooie alcoholische toets en whisky invloeden. Al met al een zeer uitgesproken smaak, echt wat voor de liefhebbers van Schotse whisky.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label
Dark Ale Tawny Port BA

2019 Nº 2 | Barrel Aged 9,0% ABV

Een sterke Dark Ale met mout en tonen van krenten, rozijnen en rood fruit. Een licht alcoholische ondertoon geeft een verwarmend effect. De portvaten zetten de fruit en zoete tonen voort en versterken deze smaken. Daarnaast maken de vaten het bier een stuk voller en meer gebalanceerd.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label
Imperial Russian Stout Belize Rum BA

2019 Nº 3 | Barrel Aged 13,5% ABV

Een mooie volle stout met heerlijk de gebrande tonen van koffie en chocolade. Daarnaast proef je de zoete kant van de rumvaten, licht in de tannines en een beetje aards. Samen vloeit dit prachtig in een lichte mokkasmaak.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label
Barley Wine Bowmore BA
22/3/18 editie

2019 Nº 4 | Barrel Aged 11,5% ABV

Deze Barley Wine is geaged op Bowmore whiskyvaten en bevat hinten van krenten, rozijnen en rood fruit. Bij de nr. 4 komt de alcohol het meest naar voren. Daarnaast heeft het bier wat tannines en een heerlijke houtgeur.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label
Barley Wine Bowmore BA
15/7/18 editie

2019 Nº 5 | Barrel Aged 12,6% ABV

Deze Barley Wine is geaged op Bowmore whiskyvaten en bevat hinten van krenten, rozijnen en rood fruit. De nr. 5 steekt er bovenuit in de turfsmaak van de vaten en smaakt het meeste naar de whisky. Daarnaast heeft het bier wat tannines en een heerlijke houtgeur.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label
Barley Wine Bowmore BA
31/7/18 editie

2019 Nº 6 | Barrel Aged 10,5% ABV

Deze Barley Wine is geaged op Bowmore whiskyvaten en bevat hinten van krenten, rozijnen en rood fruit. Bij de nr. 6 is de alcohol het meest subtiel. Daarnaast heeft het bier wat tannines en een heerlijke houtgeur.