Emelisse White Labels 2020

Het is eindelijk weer zover, de bieren uit de Emelisse White Label Serie van 2020 maken na minimaal een jaar tijd op barrels te hebben gelegen hun opwachting! Er is dit jaar gekozen om vijf verschillende Emelisse bieren te combineren met vijf verschillende barrels, waardoor wij vijf (!) unieke White Labels zullen uitbrengen. Maak kennis met de Emelisse White Labels van dit jaar, hieronder vindt u de vijf unieke combinaties met bijbehorende omschrijvingen:

Emelisse White Label Red Hot Tripel Bordeaux Margaux BA

2020 | Barrel Aged 9,5% ABV

Een verfrissende tripel welke een lichtzurige tint heeft verkregen door de wijngist uit de Bordeaux Margaux barrels. De toevoeging van rode bieten heeft ertoe geleid dat het bier een aardse toon bevat, waar de toevoeging van de chilipepers voor een lichtpittige afdronk zorgt.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label Barley Wine Ruby Port BA

2020 | Barrel Aged 13,7% ABV

De Emelisse Barley Wine, een welbekend bier binnen de White Label Series. Dit jaar hebben onze brouwmeesters ervoor gekozen om onze Barley Wine te combineren met Ruby portvaten. Het combineren heeft ervoor gezorgd dat de volle mouttonen uit het originele bier alleen maar voller zijn geworden, waarna de portvaten een toon van vanille hebben achtergelaten in het bier. Dit proces heeft geresulteerd in een complete, volle en zoete White Label.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label Espresso Stout Bourbon BA

2020 | Barrel Aged 11,2% ABV

Dit jaar hebben onze brouwmeesters de geschikte partner gevonden voor onze Emelisse Espresso Stout, maak kennis met onze Emelisse White Label Espresso Stout Bourbon BA – 2020! Waarom de Emelisse Espresso Stout combineren met Bourbonvaten? De Bourbonvaten hebben van oorsprong al tonen van koffie, mokka en cacao in zich en versterken hiermee diezelfde tonen in de Emelisse Espresso Stout. Een mooi voorbeeld van twee handen op één buik. Door de aardse ondertoon vanuit de Bourbonvaten en een alcoholpercentage van 11,2%, heeft dit bier een typisch alcoholisch verwarmend effect in de afdronk gekregen. Al deze aspecten zorgen ervoor dat alle facetten van een perfecte White Label aanwezig zijn.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label Decadence Belize Rum BA

2020 | Barrel Aged 12,4% ABV

Naast de Emelisse White Label Red Hot Tripel Bordeaux Margaux BA – 2020 is er nóg een nieuwkomer binnen de White Label Serie van Emelisse! De originele Emelisse Decadence staat uiteraard bekend om zijn onderscheidende zoete en toch ook volle smaak bij het grote publiek, waardoor onze brouwmeesters opzoek zijn gegaan naar een barrel met een zoet randje. De uitkomst spreekt voor zich, het rijkelijke gebruik van pecan en nougat in combinatie met de zoetigheid vanuit de Belize Rum zorgen voor een zoetige toets, waarin tonen van chocolade en mokka het geheel afmaken. Deze samenvoeging balanceert met een alcoholpercentage van 12,4% keurig tussen de overige White Labels in.

   
   
   
   
   

Emelisse White Label Imperial Russian Stout Heavy Peated Islay Whisky BA

2020 | Barrel Aged 15,8% ABV

De laatste White Label van dit jaar, onze Emelisse White Label Imperial Russian Stout Heavy Peated Islay Whisky BA – 2020. Het alcoholpercentage van 15,8% liegt er niet om, deze White Label is er eentje voor de liefhebbers van echte Schotse whisky. Een bekende variant binnen de White Label Serie van Emelisse, maar toch iedere keer net iets anders… Vatgerijpt op Islay whiskyvaten, resulterend in een rijke stout met uitgesproken smaken van turf, zilt, koffie en mokka. De karakteristieke gebrande toon in combinatie met een alcoholische toets vanuit de vaten zijn mooi opgenomen in de afdronk, al met al de krachtpatser van deze White Label Serie.